Algemeen: 17 december 2015 Gemeente Den Helder werkt op afspraak vanaf 4 januari 2016

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Vanaf maandag 4 januari 2016 werkt de gemeente Den Helder volledig op afspraak. Bent u tot nu toe nog gewend om zonder afspraak bijvoorbeeld een reisdocument op te kunnen halen, dat is in het nieuwe jaar niet meer mogelijk. Door op afspraak te werken, kunnen wij u beter van dienst zijn: u wordt direct en door de juiste persoon geholpen op het door u gekozen tijdstip. Binnenkort ontvangen alle huishoudens hierover een brief.

Voor welke zaken maakt u een afspraak?

U moet in het vervolg een afspraak maken voor alle producten die u aan wil vragen/af komt halen bij burgerzaken. Denk hierbij aan paspoort, ID-kaart en rijbewijs. Ook voor het aangeven van een van geboorte en overlijden maakt u vanaf 2016 eerst een afspraak.

Hoe maakt u een afspraak voor burgerzaken?

U kunt op online een afspraak maken afspraken.denhelder.nl of telefonisch (tel. 140223). Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30-17.00 uur. Gedurende deze tijden kunt u ook persoonlijk aan de servicebalie bij het Klantcontactcentrum een afspraak maken.

Online uw zaken regelen

U kunt via www.denhelder.nl een aantal zaken ook gewoon vanuit huis regelen. Zo kunt u online een verhuizing doorgeven of een uittreksel uit de basisregistratie personen of de burgerlijke stand aanvragen. U heeft daarvoor DigiD nodig om u te legitimeren. DigiD staat voor Digitale Identiteit en is een persoonlijke combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Kijkt u op www.DigiD.nl voor meer informatie.

Waarom werken wij op afspraak?

De ontwikkelingen in de maatschappij om steeds meer zaken digitaal te regelen, sluiten aan bij de behoefte van inwoners om zaken te regelen op een tijdstip dat het hun het beste uitkomt. Steeds meer gemeenten kiezen er daarom voor alleen te werken op afspraak. De afsprakenservice heeft veel voordelen. Wanneer u een afspraak maakt, hoeft u niet meer te wachten. Werken op afspraak betekent namelijk dat u altijd snel aan de beurt bent.

Ook voor de gemeente heeft werken op afspraak voordelen. Zo is de klantenstroom beter te plannen en kunnen medewerkers aan de balie worden ingezet op basis van het aantal afspraken. Daarnaast kan de medewerker zich goed voorbereiden op de aanvraag of het gesprek.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl