Algemeen: 22 december 2015 Gemeente Hollands Kroon beloont inzameling kerstbomen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Ook dit jaar stimuleert Hollands Kroon de inzameling van kerstbomen. Op diverse locaties in de gemeente kunnen inwoners aan het begin van het nieuwe jaar hun kerstbomen inleveren tegen een vast tarief van 30 eurocent per boom.

De gemeente verzorgt het versnipperen en afvoeren van de bomen. De lijst met locaties waar de bomen kunnen worden ingeleverd wordt rond de kerstdagen in diverse kranten en op onze website gepubliceerd.

Duurzame verwerking van oude kerstbomen

Door de oude kerstbomen te versnipperen zorgt de gemeente voor een duurzame verwerking van de bomen. Het versnipperde hout wordt namelijk gecomposteerd tot meststof. Vandaar dat wij de voorkeur geven aan versnipperen in plaats van verbranden. Inwoners die wel een gezamenlijke kerstboomverbranding willen organiseren moeten hiervoor een vergunning aanvragen bij de gemeente.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl