Algemeen: 22 december 2015 Vuurtoren Den Oever gaat verhuizen naar Noorderhaven

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - De uitslag van de poll voor de vuurtoren van Den Oever is bekend. Met 86% van de stemmen is de voorkeur uitgegaan naar locatie B, de strekdam bij de Noorderhaven. In totaal hebben 156 mensen een stem uitgebracht, 134 voor locatie B gekozen en 22 voor locatie A. Een overduidelijke keuze. Wij zijn blij dat we de vuurtoren kunnen behouden voor Den Oever.

Verplaatsing vuurtoren

De toren wordt voor 1 januari 2015 2018 verplaatst naar de nieuwe plek. Hoe we dit gaan doen werken we de komende tijd uit via een projectplan. De gemeente neemt de toren na verplaatsing gratis over van Rijkswaterstaat en wordt ook eigenaar.

Ook nemen wij het beheer en onderhoud voor onze rekening. De kosten voor de verplaatsing zijn voor de gemeente. Hiervoor gebruiken we een deel van de verkregen subsidie uit het Uitvoeringsprogramma Kust, wat we in 2014 hebben gekregen van de provincie Noord-Holland.

De uitslag is terug te vinden op www.vuurtorendenoever.nl

Achtergrondinformatie

In de eerste helft van dit jaar konden inwoners een stem uitbrengen voor een nieuwe locatie voor de prachtige, gietijzeren lichtopstand, beter bekend als het vuurtorentje van Den Oever. Tijdens en na de stemming bleek dat enkele bewoners van Den Oever niet blij waren dat de optie 'laten staan op de huidige locatie' niet was opgenomen als keuze in de eerste poll. Daarom is besloten een tweede poll te houden. De poll duurde van 3 november 2015 tot en met 1 december 2015.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl