Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 04 januari 2016 NH Kwartaalblad: kans op overstroming is nooit nul

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - In de nacht van 13 op 14 januari 1916 raast een zeer zware storm over Nederland. Opgezweept door de wind beukt de Zuiderzee onophoudelijk tegen de dijken, die verzwakt zijn door de regen die al dagen aaneengesloten valt.

Op vijftien plaatsen bezwijken de dijken en miljoenen liters water stromen het achterland in. Tientallen mensen verdrinken en een derde van de provincie staat maandenlang onder water.

Komend jaar wordt deze laatste grote overstroming op het vasteland van Noord-Holland herdacht. Het zojuist verschenen nieuwe N-H Kwartaalblad kijkt terug op deze watersnoodramp en schrijft over het maatwerk dat nodig is om de voeten van de Noord-Hollander ook in 2016 droog te houden.

Verder in dit nummer van het N-H Kwartaalblad onder meer:

Online-versie N-H Kwartaalblad bekijken? Kijk op www.noord-holland.nl of meld u aan voor ontvangst van het gratis N-H Kwartaalblad via e-mail.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl