Algemeen: 04 januari 2016 NH Kwartaalblad: kans op overstroming is nooit nul

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - In de nacht van 13 op 14 januari 1916 raast een zeer zware storm over Nederland. Opgezweept door de wind beukt de Zuiderzee onophoudelijk tegen de dijken, die verzwakt zijn door de regen die al dagen aaneengesloten valt.

Op vijftien plaatsen bezwijken de dijken en miljoenen liters water stromen het achterland in. Tientallen mensen verdrinken en een derde van de provincie staat maandenlang onder water.

Komend jaar wordt deze laatste grote overstroming op het vasteland van Noord-Holland herdacht. Het zojuist verschenen nieuwe N-H Kwartaalblad kijkt terug op deze watersnoodramp en schrijft over het maatwerk dat nodig is om de voeten van de Noord-Hollander ook in 2016 droog te houden.

Verder in dit nummer van het N-H Kwartaalblad onder meer:

Online-versie N-H Kwartaalblad bekijken? Kijk op www.noord-holland.nl of meld u aan voor ontvangst van het gratis N-H Kwartaalblad via e-mail.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl