Algemeen: 07 januari 2016 KRNM Den Helder: reddingboot Joke Dijkstra is al vier maal uitgerukt

Maandagmiddag 4 januari 2016 ging het alarm af voor een vliegtuig in moeilijkheden ter hoogte van Camperduin. Hierbij ging bij de opstappers onmiddellijk de adrenaline stromen. Het ongeluk met de Cessna van Flying Focus in 2013 lag nog vers in het geheugen. Het werd een lange zoektocht naar wrakstukken van het vliegtuig en naar zijn piloot, waarbij alleen wrakstukken werden gevonden.

Hierbij waren de mannen van de reddingboot _Joke Dijkstra _van 15:00 uur tot 00:30 uur in de weer met zoeken. Lees ook het verslag hierover van reddingstation Egmond aan Zee op www.knrm.nl

Dinsdagmorgen verzocht de Kustwacht aan reddingboot _Joke Dijkstra_ om samen met reddingboot _Adriaan Hendrik_ van Egmond aan Zee wederom zoekslagen te maken, nu in een groter gebied tussen Julianadorp en Camperduin. Hierbij zijn de opstappers weer een viertal uren onderweg geweest. Er werd deze maal echter niets gevonden.

Nauwelijks terug in het Helderse boothuis ging het schippersalarm. Een zwangere vrouw op Texel moest met spoed naar het Helderse ziekenhuis. Normaal gaat dat met de TESO, maar die kampte met moeilijkheden met de beweegbare laadbrug. Daar de mannen nog in het boothuis waren, was de _Joke Dijkstra _binnen zeer korte tijd op Texel en werd de vrouw snel naar Den Helder vervoerd, waar ze enige tijd later van een meisje beviel.

Weer een uur later werd het Helderse station gebeld door de schipper van een Enkhuizer garnalenkotter. Een Wieringer collega was vastgelopen in het Amsteldiep, een geul op het Balgzand. Toen hij hem te hulp schoot liep de Enkhuizer zelf ook vast. Ze wilden beiden graag geholpen worden.

Het werd echter laagwater dus werd met de schipper van de kotter afgesproken dat de _Joke Dijkstra_ woensdagmorgen rond 02:00 uur bij hen zou zijn om ze los te trekken. Dat lostrekken ging gelukkig vlot, maar daar het vistuig van de Wieringer kotter onder het schip zat was wel enige voorzichtigheid geboden.

Binnen een half uur waren beide schepen los en konden zij zelfstandig verder varen.

Om 03:00 uur was de reddingboot terug op zijn ligplaats en konden de opstappers weer naar bed. Ja, zo gebeurt er lange tijd niets en dan vaar je plotseling het water dun. (bron: KNRM)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl