Algemeen: 20 januari 2016 Den Helder: Nieuwe visie en extra geld voor dierenwelzijn

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het college van Den Helder heeft een nieuwe visie Dierenwelzijn gemaakt en legt deze binnenkort ter goedkeuring aan de raad voor. In het voorstel staat onder meer dat de dierenwelzijnsorganisaties er per jaar ruim 13.000 euro bij krijgen, waarmee de totale subsidie voor dierenwelzijn op bijna 104.000 euro per jaar komt.

De gemeente heeft wettelijke verplichtingen met betrekking tot dierenwelzijn. In de visie staat hoe de gemeente Den Helder die gaat uitvoeren en op welke manier zij samenwerkt met dierenasiel 't Schuthok, de dierenambulance en vogelasiel de Paddenstoel. Deze drie organisaties hebben zich verenigd in de DWO en zijn nauw betrokken geweest bij het opstellen van de visie. Het college vindt het belangrijk dat Den Helder een sterk dierenwelzijnsveld heeft en wil de nieuwe samenwerking tussen deze organisaties extra ondersteunen door DWO structureel 10.000 euro per jaar extra te geven. DWO kan zelf bepalen waar ze dat geld voor in willen zetten. Dat kan één van de afzonderlijke organisaties zijn of een gezamenlijk doel zoals extra voorlichting of educatie. De visie en het bijbehorende uitvoeringsplan wordt binnenkort in de gemeenteraad van Den Helder besproken.

Als de gemeenteraad akkoord gaat dan wordt de bijdrage aan dierenwelzijn in Den Helder als volgt:

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl