Algemeen: 20 januari 2016 Noord-Holland: Toolbox open data voor gemeenten

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland is al enkele jaren actief rond open data en wil ook gemeenten en instellingen stimuleren om actief te zijn rond open data. Publicatie van open data is voor de gemeente zelf waardevol als er een relatie is met de eigen beleidsuitvoering. Helpt het publiceren van parkeerdata bij het autoluwer maken van een binnenstad? Maakt financiële transparantie buurtbegrotingen beter? Kan open data publieke dienstverlening versterken?

Wanneer je rond een concrete beleidsvraag open data publiceert die daar verband mee houdt, geef je anderen de mogelijkheid anders te handelen. Wat anderen doen met de data heeft effect op de oorspronkelijke beleidsvraag waar de data bij hoorde.

De provincie heeft hiervoor een toolbox www.noord-holland.nl/web/Projecten/NoordHolland-Slimmer/Toolbox-Open-Data/Intern-opstarten.htm laten ontwikkelen. Deze toolbox is opgebouwd rond drie fasen. Een 'interne fase' www.noord-holland.nl/web/Projecten/NoordHolland-Slimmer/Toolbox-Open-Data/Intern-opstarten.htm een fase van data verzamelen www.noord-holland.nl/web/Projecten/NoordHolland-Slimmer/Toolbox-Open-Data/Data-kiezen-en-publiceren.htm en publiceren en een externe fase www.noord-holland.nl/web/Projecten/NoordHolland-Slimmer/Toolbox-Open-Data/Externe-netwerk-activeren.htm van de buitenwereld betrekken en hergebruik van data. Die fases hebben in de praktijk niet altijd een vaste volgorde, soms lopen ze parallel, soms stap je over naar een volgende fase om later weer terug te keren.

Open data

Open data is data die vrij gebruikt kan worden, hergebruikt kan worden en opnieuw verspreid kan worden door iedereen

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl