Algemeen: 09 februari 2016 Texelse genealogische bronnen volledig digitaal beschikbaar

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Dinsdag 2 februari 2016 is het archief van de gemeente Texel op transport gegaan. De uiteindelijke bestemming van de stukken is het regionaal Archief in Alkmaar. Naar verwachting komt het archief rond 18 februari 2016 in Alkmaar aan. De reis verloopt via Ede, waar een behandeling wordt toegepast om de stukken te vrijwaren van besmetting met schadelijke micro-organismen.

Vanaf heden kan men dus niet meer het gemeentehuis binnenlopen voor archiefonderzoek. Indien u archiefonderzoek wilt doen, kunt u contact opnemen met het Regionaal Archief in Alkmaar. Voor genealogisch onderzoek hoeft u de deur niet meer uit, alle Texelse genealogische bronnen zijn digitaal doorzoekbaar via de website van het Regionaal Archief Alkmaar. Voor het uitvoeren van alle andere historische onderzoeken in Texelse bronnen kunt u het beste vooraf even contact opnemen met Alkmaar. Naar aanleiding van de vorm van uw vraag, zoals de hoeveelheid materiaal die opgevraagd wordt, gaat men werken aan een correcte beschikbaarstelling van het door u opgevraagde materiaal. Dit kan betekenen dat het materiaal voor u beschikbaar wordt gesteld in Alkmaar.

Hier zijn perfecte voorzieningen aanwezig om uw onderzoek zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Ook kan het voorkomen dat de door u opgevraagde bescheiden met voorrang worden gedigitaliseerd, waarna ze naar u toe worden gemaild. Of de stukken worden naar het gemeentehuis op Texel vervoerd, zodat u hier de stukken kunt bestuderen. Op welke manier de stukken beschikbaar worden gesteld, wordt in overleg met u besloten.

De veel geraadpleegde informatiebron "bouwvergunningendossiers" blijft eerst nog op Texel, en kan via het emailadres worden opgevraagd. Dit materiaal wordt nog bewerkt, voordat het net als alle andere archiefbescheiden, naar Alkmaar gaat. Naar verwachting is begin 2017 deze bewerking gereed. Vanaf die datum worden dus ook de bouwvergunningendossiers via het Regionaal Archief te Alkmaar beschikbaar gesteld. De bedoeling is dat Alkmaar bij een opvraging na 1 werkdag een digitale weergave van het bouwdossier beschikbaar stelt aan geïnteresseerden.

Website regionaal archief Alkmaar: www.regionaalarchiefalkmaar.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl