Algemeen: 29 februari 2016 Dijkversterking Waddenzeedijk Texel gegund aan Combinatie Tessel

HHNK logoBron: HHNK - Nog dit jaar starten de werkzaamheden aan de Waddenzeedijk op Texel. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gunt vandaag, woensdag 24 februari, de opdracht voor de dijkversterking aan 'Combinatie Tessel', bestaande uit Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) en VolkerWessels onderneming KWS Infra. Met het contract is een aanneemsom van EUR 70 miljoen gemoeid. Het project omvat het ontwerpen en realiseren van de versterking van 14 kilometer Waddenzeedijk en de nieuwbouw van onder andere drie gemalen. De werkzaamheden worden in de periode 2016-2019 uitgevoerd.

De Waddenzeedijk op Texel is op verschillende plaatsen niet veilig genoeg. In totaal versterkt Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op Texel ongeveer 17 kilometer dijk. De 3 kilometer Prins Hendrikdijk wordt apart aanbesteed. Zo zorgen we ervoor dat Texel in de toekomst weer goed is beschermd tegen hoogwater vanuit de Waddenzee en dat Tesselaars veilig kunnen blijven wonen, werken en recreëren op hun eiland.

Kees Stam, bestuurder van het hoogheemraadschap: "We hebben alle vertrouwen dat we met 'Combinatie Tessel' een goede partner hebben gevonden om te zorgen dat de dijk in 2019 veilig is".

De aannemer gaat nu voorbereidingen treffen voor de uitvoering. We verwachten dat er na de zomer gestart wordt met de werkzaamheden.

Meer informatie over het project is te vinden op www.hhnk.nl/waddenzeedijk

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl