Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 maart 2016 Schagen: Wethouder Jan-Steven van Dijk benoemd

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Jan-Steven van Dijk is benoemd tot wethouder van de gemeente Schagen. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering op 22 maart 2016. Jan-Steven van Dijk zit namens de PvdA in het college, op verzoek van Wens4U.

Hij heeft de portefeuille Financiën onder zijn hoede. Van Dijk: "Als gemeente staan we voor een pittige, financiële uitdaging. Met minder geld moeten we meer taken uitvoeren, waarbij we onze inwoners steeds beter van dienst willen zijn.

Een uitdaging waar ik als wethouder graag aan mee help en enorm veel zin in heb.

Samen met de inwoners wil ik graag tot slimme oplossingen komen. Dus inwoner, heeft u een goed idee, kom vooral bij me langs."

Jan-Steven van Dijk (54) woont in Kolhorn. Sinds 2003 is hij lid van de PvdA en hij was eerder wethouder van de gemeente Niedorp (financiën) en gemeente Hollands Kroon. Hij is interim manager en senioradviseur in zorginstellingen en voor het sociaal domein. Ook is Van Dijk onbezoldigd toezichthouder bij 'Leerzaam', het speciaal onderwijs in West Friesland en 'Heemz.org', een samenwerkingsverband van 35 kleine zorgbedrijven.

Op verzoek van de partij Wens4U, die met één persoon zitting heeft in de gemeenteraad, heeft Van Dijk zich bereid getoond voor de PvdA het parttime (50%) wethouderschap op zich te nemen. Wens4U is in februari 2016 toegetreden tot de coalitie van PvdA en CDA. Voorheen maakte ook de VVD deel uit van de coalitie.

Eind vorig jaar vertrok VVD-wethouder André Groot. Het bleek dat er tussen de VVD en de andere coalitiepartijen CDA en PvdA onvoldoende vertrouwen was om met elkaar verder te gaan. Na overleg besloten het CDA, de PvdA en Wens4U verder te gaan als nieuwe coalitie. De gemeenteraad bestaat uit 29 raadsleden, de coalitie vertegenwoordigt 15 van hen (CDA 9 zetels, PvdA 5 zetels en Wens4U 1 zetel). Het college bestaat nu, naast de burgemeester, uit twee CDA wethouders (Jelle Beemsterboer en Sigge van der Veek) en twee PvdA wethouders (Ben Blonk en Jan-Steven van Dijk).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl