Algemeen: 30 maart 2016 Geld voor herstel landschap Texel

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Het Waddenfonds geeft Ä 325.000,- subsidie voor het uitbreiden van recreatiemogelijkheden van natuurgebied Waalenburg op Texel. Daarmee gaat de provincie Noord-Holland, in samenwerking met Natuurmonumenten en de gemeente Texel, het landschap van Waalenbrug in oude glorie herstellen en aantrekkelijk maken met voorzieningen voor recreanten.

De samenwerkingspartners willen het oude kreeksysteem van Waalenburg herstellen met de bijdrage. Het gebied krijgt haar karakteristieke structuren en greppels terug. Daarnaast krijgt Waalenburg recreatieve voorzieningen waarmee omwonenden en bezoekers de omgeving optimaal kunnen beleven, zoals vijf uitkijkpunten en vier vogelspotplaatsen. Met de brug over de kreek en nieuwe wandel-, fiets- en ruiterpaden wordt de toegankelijkheid van het gebied verbeterd.

Stevige impuls voor natuurontwikkeling

Tjeerd Talsma, gedeputeerde Natuur van de provincie Noord-Holland, is blij met de subsidie: "Dit geeft een stevige impuls aan Waalenburg. Hiermee kunnen we verder met het herstel van dit bijzondere natuurgebied. Goed nieuws voor natuurliefhebbers, recreanten en voor Texel." In januari 2016 verstrekte de Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel al subsidie voor de ontwikkeling van de recreatieve voorzieningen in natuurgebied Waalenburg.

Natuurontwikkeling Texel

De inrichting van Waalenburg is onderdeel van het programma natuurontwikkeling Texel, waarmee de natuur- en recreatiemogelijkheden op Texel worden versterkt. De provincie Noord-Holland, de gemeente Texel, Natuurmonumenten, Waterschap, LTO en ANLV De Lieuw werken hierbij samen. Het is één van de projecten waarmee de provincie Noord-Holland samen met haar partners zorgt voor het groen op de kaart in Noord-Holland Noord - www.noord-holland.nl/web/Projecten/Groen-in-NoordHolland-Noord.htm

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl