Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 07 april 2016 Waddenfonds in nieuwe fase

Gemeenschappelijke Regeling WaddenfondsBron: Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds - Bram van de Klundert treedt met ingang van 1 april 2016 terug als directeur-secretaris van het Waddenfonds. Waarnemend directeur-secretaris wordt Dick Hamhuis. Deze is nu plaatsvervangend directeur-secretaris van het Waddenfonds.

In 2012 is het Waddenfonds gedecentraliseerd van Rijk naar de waddenprovincies.

Van de Klundert heeft sinds zijn aantreden in 2012 bij het Waddenfonds een belangrijke rol gespeeld. In de pioniersfase is onder zijn leiding een effectieve organisatie opgezet. Daarnaast is er meer focus in de investeringen gekomen en zijn de investeringen van het fonds in het Waddengebied toegenomen.

Na een fase van pionieren en het ontwikkelen van het Waddenfonds als uitvoeringsorganisatie van de waddenprovincies breekt nu een nieuwe periode aan.

De waddenprovincies stellen daarvoor momenteel een investeringskader op waarmee grote(re) en meerjarige projecten in het Waddengebied mogelijk worden. Op deze manier kunnen de gelden uit het fonds nog effectiever, voor één ongedeeld Wad, in de Waddenregio worden geïnvesteerd. Van de Klundert heeft in goed overleg met het bestuur van het Waddenfonds besloten dat dit voor hem een goed moment is om terug te treden als directeur-secretaris.

Van de Klundert rondt zijn loopbaan bij het Waddenfonds komend jaar af met een onderzoek naar de dilemmaís in de relatie tussen mens en natuur. Hierbij werkt hij samen met de Waddenacademie en de Internationale School voor Wijsbegeerte.

Van de Klundert neemt afscheid tijdens de jaarlijkse Waddenfondsdag in november 2016.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl