Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 april 2016 Waddenfondsgeld voor monument op Afsluitdijk

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Het monument op de Afsluitdijk krijgt 1,5 miljoen uit het Waddenfonds. Het geld wordt onder meer gebruikt voor de restauratie van het monument en de verbetering van toeristische voorzieningen rondom het monument.

Gedeputeerde Cees Loggen: "Noord-Holland vindt het fantastisch dat het unieke monument op de Afsluitdijk geld krijgt vanuit het Waddenfonds. Dit geeft een stevige impuls en hiermee wordt de icoonstatus van de Afsluitdijk versterkt."

Het Waddenfonds wil de toeristische sector in het Waddengebied hiermee een positieve en duurzame impuls geven. Het monument halverwege de Afsluitdijk trekt nu al veel publiek. Om de bezoekers meer te bieden worden bestaande voorzieningen uitgebreid en verbeterd zoals horeca, terrassen en een uitzichtpunt.

De restauratie van het monument is onderdeel van De Nieuwe Afsluitdijk (DNA).

DNA wil dat de Afsluitdijk een voorbeeld wordt van duurzame innovatie op het gebied van energie & water, natuur & water en economie & water. Samen dragen deze duurzame ontwikkelingen bij aan de sociaaleconomische versterking van de regio's aan weerszijden van de Afsluitdijk. DNA is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland en Friesland en de gemeenten Hollands Kroon, Zuidwest-Friesland en Harlingen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl