Algemeen: 19 april 2016 Hollands Kroon: Grofvuil gescheiden inleveren

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het voorjaar is aangebroken en dat is vaak het moment waarop huizen en tuinen weer worden opgeruimd. Grof afval kunt u samen met uw tuinafval brengen naar het afvalbrengstation (ABS) bij u in de buurt.

Wanneer u uw grof afval gescheiden inlevert, kunnen er weer nieuwe producten van worden gemaakt. Is uw grof afval herbruikbaar? Denk dan eens aan een kringloopwinkel. Zo krijgt uw afval een nieuwe bestemming.

Adres en openingstijden ABS

Inwoners van Hollands Kroon kunnen gebruik maken van ABS Middenmeer (asbestdepot) aan de Koggenrandweg 1. Deze is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.15 uur en op zaterdag van 8.00 tot 14.30 uur.

Belang van afval scheiden

Meer dan 70% van het afval dat het ABS inzamelt, wordt hergebruikt en vormt de basis voor nieuwe producten. Uw kapotte tuinset wordt een nieuw raamkozijn. Van drie kruiwagens grof tuinafval kunnen zes zakken compost worden gemaakt. Twee hardplastic speelgoedauto's worden zes boodschappenmanden. En van uw kapotte winterjas kunnen dekens, garen of geluidsisolatie worden gemaakt. Meer informatie over het afvalbrengstation en het scheiden van afval vindt u op www.indegoeiebak.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl