Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 19 mei 2016 Waddendijkdag op 9 juni 2016

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - PRW organiseert in samenwerking met POV-Waddenzeedijken en het Deltaprogramma Waddengebied op donderdag 9 juni 2016 de allereerste Waddendijkdag. Onderwerp van gesprek zijn de innovaties en de recente ontwikkelingen rondom de Waddendijken op het gebied van veiligheid- en natuur.

Afgelopen maart 2016 is er 6,9 miljoen euro vrijgekomen vanuit het Hoogwaterbeschermingsprogramma voor het uitvoeren van 12 projecten langs de Waddendijk. Deze start van fase 2 is een groot thema van de bijeenkomst. De focus ligt hierbij op omgevingsmanagement waarbij alle partijen gaan voor breedgedragen oplossingen. We kijken dus niet alleen naar veiligheid, maar ook naar kansen voor natuur, economie en toerisme.

Tijdens de bijeenkomst wordt er aandacht besteed aan vier onderzoeken: Brede Groene Dijk, Geulmanagement, HR Effectiviteit Voorland en Gras-en kleibekledingen. Daarnaast is er één sessie waarin we de POV-Waddenzeedijken overkoepelend belichten.

De bijeenkomst wordt op 9 juni 2016 gehouden bij het Groninger Landschap, locatie 'Buitenplaats Reitdiep' aan de Woldijk 103 in Groningen. De Waddendijkdag is de eerste in de serie maar het is de bedoeling dat deze twee keer per jaar georganiseerd gaat worden.

Rijke Waddenzee

Het Programma naar een Rijke Waddenzee is een van de betrokken partijen binnen de POV-Waddenzeedijken. Het ondersteunt de waterschappen in de uitvoering. Een belangrijk doel voor PRW is dat er voldoende aandacht en kansen zijn voor natuurontwikkeling.

Meer info over de projecten:

pov-waddenzeedijken.nl/werken/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl