Algemeen: 20 mei 2016 Jaarcijfers gemeente Schagen zijn oké

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Elke euro besteden aan datgene waarvoor die euro bedoeld is. En dan ook nog volgens de regels die daarvoor gelden. Dat noemen we rechtmatig. De gemeente Schagen is dat in 2015 ook voor het sociaal domein gelukt en heeft daarmee een rechtmatige jaarrekening afgeleverd.

De accountant vond dat ook en heeft daarom de jaarcijfers van de gemeente in zijn geheel goedgekeurd. Eerder had de accountant al laten weten dat de jaarcijfers een getrouw beeld gaven. Met de complete goedkeurig is Schagen een van de eerste en weinige gemeenten in Nederland die deze goedkeuring voor zowel getrouwheid als rechtmatigheid gekregen heeft.

Samen de schouders er onder

Wethouder Jan Steven van Dijk: "Een prestatie van formaat waar iedereen hard voor gewerkt heeft. Even leek het erop dat de accountant onze jaarrekening niet helemaal zou goedkeuren. Het wachten was op de cijfers van alle zorgaanbieders waarmee we werken. En dat duurde langer dan we hadden gehoopt. Die goedkeuring wilden we toch heel graag binnen slepen. Door samen de schouders er onder te zetten, is het ons toch gelukt."

Zorg op de eerste plaats

De eer voor deze prestatie komt ook ten deel aan wethouder Ben Blonk, de wethouder Financiën vóór Jan Steven van Dijk. Wethouder Blonk: "Bij de start van de decentralisaties begin 2015 hebben we ons vooral gericht op het verlenen van zorg. De zorgvraag van onze inwoners stond centraal, niet het budget. We wilden dat iedereen de zorg kreeg waar hij of zij recht op had, zodat niemand tussen wal en schip zou vallen. De administratie van alle zorg die verleend is, was voor ons bijzaak. De afhandeling daarvan zou later wel komen."

Problemen te lijf

Die administratie afhandelen, bleek ingewikkelder dan gedacht. Niet alleen omdat de zorgaanbieders allemaal andere financiële systemen hadden en op een andere manier hun facturen naar de gemeente stuurden. Ook omdat de eerste facturen pas eind 2015 bij de gemeente werden ingediend. Reden voor de gemeente om alle zeilen bij te zetten. Door goed overleg en samen te werken, lukte het uiteindelijk om alles op tijd rond te krijgen. Met een goedkeuring van de accountant als beloning.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl