Algemeen: 25 mei 2016 Minister prijst aanpak Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Donderdag 12 mei 2016 sloot minister Kamp van Economische Zaken Retaildeals met 53 regio's en gemeenten. Ook wethouder Lolke Kuipers ondertekende namens Den Helder. Over onze stad zei minister Kamp: "Den Helder is een goed voorbeeld. Keuzes maken is noodzakelijk en in Den Helder doen ze dat gewoon."

Retaildeals versterken gemeenten of regio's hun winkelgebieden in nauw overleg met winkeliers, horeca, vastgoedondernemers, culturele instellingen en bewoners.

Ook wordt vastgelegd op welke locaties winkels kansrijk zijn en op welke locaties niet. Voor winkelbedrijven is duidelijkheid hierover van belang om te besluiten of zij zich wel of niet willen vestigen in een stad. Zo wordt door de afspraken in de Retaildeals leegstand voorkomen.

Wethouder Kuipers was niet in zijn eentje naar Den Haag afgereisd. Jacco Kat (voorzitter Detailhandelsfederatie Den Helder), Jan Mooij (voorzitter VECOB) en Lambert Bruin (Ondernemersvereniging Ravelijncenter) waren als vertegenwoordigers van belangrijke partners ook aanwezig bij het tekenmoment.

Kuipers: "Het was een inspirerende bijeenkomt voor ons allemaal. De uitdagingen die we in Den Helder hebben zijn echt niet uniek, dit speelt overal in Nederland. Dat de minister onze aanpak specifiek benoemde en prees, doet ons natuurlijk goed. We zijn er nog lang niet, maar door het ondertekenen van de deal en de ondersteuning die we daardoor van het ministerie krijgen, zetten we wel weer een belangrijke stap vooruit."

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl