Algemeen: 01 juni 2016 College Hollands Kroon wil legesverordening aanpassen

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Voor het verkrijgen van een stimulering duurzame energieproductie en subsidie voor het plaatsen van zonnepanelen moet de aanvrager beschikken over een omgevingsvergunning.

Wanneer de subsidie niet wordt verleend, heeft de aanvrager een omgevingsvergunning die niet wordt gebruikt maar waarvoor wel volledige leges zijn betaald. Daarom wil het college voor deze gevallen een teruggave van 40% in de tarieventabel opnemen waardoor de aanvragers minder financieel risico lopen.

De gemeenteraad bespreekt dit voorstel naar verwachting in juni 2016.

Vrijstelling particulieren bij eigen gebruik

Voor het plaatsen van zonnepanelen op de grond is een omgevingsvergunning nodig.

In de legesverordening was al een vrijstelling opgenomen voor particulieren die grondgebonden zonnepanelen willen plaatsen en waarbij de opgewekte energie alleen voor eigen gebruik is. Voor bedrijven of inwoners die energie terug leveren, geldt deze vrijstelling voor een omgevingsvergunning niet. De 40% teruggave is bedoeld voor deze groep.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl