Algemeen: 16 juni 2016 Noord-Holland: Biodiversiteit op het land

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Biodiversiteit speelt overal een rol en zo ook bij agrariërs. Dat werd duidelijk tijdens het tweede Kenniscafe Groen Kapitaal van de provincie. Met het thema landbouw bood de provincie agrarische ondernemers een inspirerende middag. Veel agrariërs zijn of willen aan de slag met biodiversiteit op hun bedrijf maar hun bedrijf maar kunnen wel wat hulp gebruiken. Sprekers op deze middag waren gedeputeerde Talsma, vertegenwoordigers van Campina Friesland en LTO Noord.

Met de 'Aanpak Groen Kapitaal' wil de provincie het goede voorbeeld geven aan andere partijen zoals gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Hiervoor organiseren we onder andere kenniscafés en een jaarlijks congres. Meer natuur bevordert de biodiversiteit en is van grote waarde voor de samenleving: het maakt Noord-Holland een aantrekkelijke provincie om te wonen, werken en recreëren.

Aandacht voor biodiversiteit.

Gedeputeerde Tjeerd Talsma: "Het thema landbouw van het kenniscafe is een logische stap. We moeten helaas constateren dat de biodiversiteit vooral in het agrarisch gebied nog steeds achteruit gaat en daarom hebben we de landbouwsector keihard nodig. Ons programma Groen Kapitaal speelt hier op in. Het is geen eenmalig project maar een langlopend programma omdat je met de biodiversiteit geen tijdschema kunt maken. Ik ben heel trots op de samenwerking en de opkomst vandaag want we moeten het samen gaan doen."

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl