Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 21 juni 2016 Programma naar een rijke Waddenzee werkt aan Waddenspecial

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Op 26 juni 2016 is de Waddenzee alweer zeven jaar Werelderfgoed. Genoeg reden om dit gebied eens in het zonnetje te zetten en de 'Dag van het Wad' - www.wadden.groningen.nl/dagvanhetwad te vieren. Tijdens de 'Dag van het Wad' zullen er in en rondom de Waddenzee diverse activiteiten georganiseerd worden.

Voor deze bijzondere gelegenheid, die dit jaar voor de eerste keer groots wordt gevierd, werkt PRW op dit moment aan een Waddenspecial. Deze bewaarkrant wordt op vrijdag 24 juni 2016 met een oplage van 180.00 stuks ingestoken bij De Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch Dagblad.

In deze speciale krant worden de unieke waarden van de Waddenzee belicht voor zowel de natuur als de mens. Denk hierbij aan de mosselbanken, zandbanken, wadden, zoutmoerassen, stranden en duinen. Daarnaast is de Waddenzee natuurlijk een belangrijke schakel voor vogels.

Het Waddengebied is één van de laatst overgebleven grootschalige bij eb droogvallende ecosystemen waar natuurlijke processen blijven functioneren. Dit bijzondere fenomeen is één van de elementen die het Waddengebied uniek maakt in de wereld.

Op Texel is de getijwerking dan ook vastgelegd door middel van een timelaps.

Deze fotopublicatie zal verschijnen in de Waddenbijlage.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl