Algemeen: 30 juni 2016 Duitse militaire helikopters oefenen vanaf De Kooy (4 tm 15 juli 2016)

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Van 4 tot en met 15 juli 2016 trainen Duitse militairen met helikopters vanaf Maritiem Vliegkamp De Kooy (MVKK). Dit doen zij samen met Nederlandse marinecollegaís, die vanaf een schip in de haven van Den Helder oefenen. In deze periode wordt tot uiterlijk 00.00 uur gevlogen met een drietal Duitse CH-53 troepentransporthelikopters.

Om de oefening zo realistisch mogelijk uit te voeren wordt er zowel bij daglicht als bij duisternis getraind. De CH-53 Sea Stallions vertrekken vanaf MVKK waarna de acties vooral boven zee zullen plaatsvinden en op en rond het marineschip.

Het avondvliegen met de Duitse helikopters vindt plaats van maandag t/m donderdagavond tot uiterlijk 00.00 uur. De oefening vindt plaats in het kader van de verdere intensivering van de Duits-Nederlandse defensiesamenwerking.

Meer informatie

Informatie over vliegbewegingen - www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen - vindt u op de website van Defensie of op teletekst, pagina 766.

Klachten

Militaire vliegbewegingen worden zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de vliegende eenheden, maar ook voor de omgeving. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden. Een klacht indienen www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/inhoud/geluidsoverlast kan op de website van Defensie, via telefoonnummer 0161-296100 of het gratis telefoonnummer 0800-0226033.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl