Algemeen: 21 juli 2016 ILT: Jachthavens doen meer aan preventie van legionella

Meer jachthavens in Nederland houden zich aan de regels die bedoeld zijn om besmetting van drinkwater met legionella te voorkomen sinds de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hierop extra toeziet. Van de nader onderzochte jachthavens blijkt echter de helft nog niet op orde. Dit blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek dat de ILT in 2015 gestart is.

Het onderzoek is uitgevoerd in fases. Een quickscan onder alle 1052 jachthavens gaf aanleiding om 574 jachthavens nader te bezien. Zij worden nu één voor één bezocht door een inspecteur en ze ontvangen allemaal schriftelijke informatie over legionellabestrijding zodat ze meteen maatregelen kunnen treffen als dit nog niet (voldoende) gebeurd is.

Inmiddels zijn 181 jachthavens bezocht door de inspecteurs van de ILT, daarvan hebben 39 jachthavens een last onder dwangsom hebben gekregen. Van die 39 deden er 20 jachthavens nog helemaal niks aan legionellapreventie. 15 jachthavens hebben inmiddels hun beheer op orde. Daarnaast zijn nog 39 waarschuwingen uitgedeeld. Bij 96 jachthavens is het beheer (inmiddels) op orde en zijn geen interventies nodig geweest. 8 jachthavens bleken niet onder de wet en regelgeving te vallen onder andere door geen tappunten aan te bieden.

Door het gerichte toezicht en het proactief aanbieden van informatie is te merken dat de naleving omhoog gaat. De inspecties bij jachthavens gaan in 2016 nog door. (bron: De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT))

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl