Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 15 augustus 2016 Noord-Holland Noord pakt laaggeletterdheid aan

In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in Noord-Holland Noord. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen tekenen diverse organisaties op 5 september 2016 het Taalakkoord Noord-Holland Noord, met duidelijke afspraken over acties en taakverdeling. Bedrijven en organisaties in de regio kunnen nog meedoen aan het Taalakkoord. Er is een aparte subsidie beschikbaar voor bedrijven om hun personeel te scholen. Bedrijven die interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Anita Metzelaar, telefoon 06 - 21 23 52 27 of e-mail .

De helft van de laaggeletterden in Nederland heeft een baan. Laaggeletterde werknemers hebben het vaak moeilijk op hun werk. Dagelijkse werkzaamheden zoals het invullen van formulieren, lezen van veiligheidsinstructies, versturen van e-mails of communiceren met collega's en klanten kunnen voor hen een grote opgave zijn.

De ondertekenaars van het Taalakkoord zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen. In het Taalakkoord voor Noord-Holland Noord worden de afspraken voor het realiseren van de ambities op het gebied van laaggeletterdheid vastgelegd, met duidelijke werkafspraken en taakverdeling.

Deelnemers Taalakkoord

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl