Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privavy verklaring

Algemeen: 08 september 2016 Grote belangstelling Taalakkoord Noord-Holland Noord

Een groot aantal Noord-Hollandse partijen gaat zich inzetten om de taalvaardigheid van inwoners in de regio een impuls te geven. Maandag 5 september 2016 zetten 25 organisaties hun handtekening onder het Taalakkoord Noord-Holland Noord, een initiatief van Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven, ondersteund door RPAnhn. Meerdere partners hebben aangegeven op korte termijn ook acties te willen toevoegen aan het Taalakkoord!

In het Taalakkoord voor Noord-Holland Noord zijn de afspraken voor het realiseren van de ambities op het gebied van laaggeletterdheid vastgelegd, met duidelijke werkafspraken en taakverdeling. Het sluit aan bij het landelijke actieprogramma 'Tel mee met Taal', waarmee de departementen OCW, VWS en SZW gezamenlijk voorkomen dat mensen met een beperkte taalvaardigheid aan de kant komen te staan.

In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in Noord-Holland Noord. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. Bedrijven en organisaties in de regio kunnen nog meedoen aan het Taalakkoord.

Er is een aparte subsidie beschikbaar voor bedrijven om hun personeel te scholen. Bedrijven die interesse hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Anita Metzelaar, telefoon 06 - 21 23 52 27 of e-mail .

De ondertekenaars van het Taalakkoord zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl