Algemeen: 06 oktober 2016 Aansluitdijk Tour van Friesland naar Noord-Holland op 9 en 10 oktober 2016

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Op zondag 9 en maandag 10 oktober 2016 organiseert Urgenda de Aansluitdijk Tour! Iedereen kan 'aansluiten'! Urgenda is een landelijke organisatie voor innovatie en duurzaamheid en wil op tal van plekken laten zien wat er gebeurt op het gebied van duurzame energie, mobiliteit en de biobased economy. De Aansluitdijk Tour, die plaats vindt op de Dag van de Duurzaamheid, gaat van Fryslân via de Afsluitdijk naar Noord-Holland.

Leeuwarden

De Aansluitdijk Tour start op zondag in het duurzame gebouw van Wetsus in Leeuwarden waar de officiële bekendmaking van 'Freonen fan Fryslân' (vrienden van Friesland) is met zanger Syb van der Ploeg. Bij afvalbedrijf Omrin wordt er meer verteld over afval als grondstof en woningcorporatie Elkien laat het eerste energie neutrale huis van Fryslân zien.

Afsluitdijk

In het informatiecentrum De Nieuwe Afsluitdijk - www.deafsluitdijk.nl - wordt een overzicht gegeven van de duurzame innovaties waaronder Blue Energy en de Vismigratierivier. In de duikhelikopter kan een 3D vlucht worden gemaakt door de toekomstige Vismigratierivier. Daarna gaat de tour verder naar de getijde turbines, een koploper op het gebied van stromingsenergie. Aansluitend wordt het nieuwe Off Grid Test Centre, op de Robbenplaat geopend.

Iedereen is welkom!

Interesse om een onderdeel, dagdeel of beide dagen mee te gaan? Aanmelden kan door te mailen naar . Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Kijk voor het complete programma, inclusief dag 2 in Noord-Holland, op www.urgenda.nl

Nederland samen sneller duurzaam maken

Urgenda staat voor innovatie en duurzaamheid met als missie Nederland samen sneller duurzaam maken. Dat doet Urgenda onder ander met bedrijven, overheden en particulieren.

Volg de tour via #dvdd16. Instagram @urgendaNL en Facebook.com/urgenda. Bekijk de video's van de tour op www.urgenda.tv

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl