Algemeen: 15 november 2016 Week tegen Kindermishandeling 14 t/m 20 november 2016

Er is maar één iemand nodig om kindermishandeling te stoppen. ... In deze week doet de Taskforce een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Mishandelde kinderen ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Mishandelde kinderen (119.000 slachtoffers per jaar) die zelf niet durven te praten, hebben belangrijke anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld. Eén persoon die in actie komt kan het leven van een mishandeld kind voorgoed veranderen.

week tegen kindermishandeling

Ook richt de Week tegen Kindermishandeling zich op de kinderen zelf. Zij maakt hen bewust van wat zij zelf kunnen doen wanneer zijzelf of een vriend, vriendin of klasgenootje slachtoffer zijn van kindermishandeling. Immers: kindermishandeling is nooit jouw schuld!

Meer informatie op ggdhollandsnoorden.nl/

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

GALJOEN
Galjoen is een bedrijf gespecialiseerd in de markt van beroeps- en promotie-kleding met de nadruk op kwaliteit, veiligheid en draagcomfort. Productontwikkeling: Brandwerend Reddings / Overlevings Pak, Waadpak brandweer.
www.galjoen.nl

Informatiezuilen
Numaco: Installatie en levering van gevel- en informatiezuilen op maat, diz dealer
www.numaco.nl