Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 26 januari 2017 Stembureauleden en tellers gezocht gemeente Schagen voor Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017

Update 31 januari 2017: Veel mensen hebben op onze oproep voor stembureauleden en tellers gereageerd. Wij hebben voldoende aanmeldingen binnen om aan de slag te gaan. U kunt zich daarom niet meer aanmelden als stembureaulid of teller.

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Woensdag 15 maart 2017 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Op deze dag mogen alle Nederlanders met stemrecht kiezen wie hen vertegenwoordigt in de Tweede Kamer. In onze gemeente kan dat op maar liefst 25 stembureaus. Voor die stembureaus zijn wij op zoek naar stembureauleden en tellers. Helpt u mee?

Helpen als stembureaulid

Als lid van het stembureau zorgt u ervoor dat het stemmen in uw stembureau goed verloopt. Na het sluiten van de stembus helpt u mee met het tellen van de stemmen. Alle stembureauleden krijgen een vergoeding van € 150,-. Per stembureau hebben wij 5 stembureauleden nodig. De stembureaus zijn tussen 07.30 en 21.00 uur open. Het tellen van de stemmen begint om 21.00 uur. Hoe laat dat klaar is, hangt onder andere af van hoeveel stemmen in het stembureau zijn uitgebracht.

Wilt u zich aanmelden als stembureaulid? Dan kan dat door uiterlijk 30 januari 2017 het contactformulier in te vullen via www.schagen.nl

U moet als stembureaulid op de dag van de verkiezingen minimaal 18 jaar oud zijn. Het college van burgemeester en wethouders benoemt officieel wie de stembureauleden zijn.

Helpen als teller

De tellers komen om 21.00 uur in actie als de stembureaus sluiten. Op dat moment openen we de stembussen en kan het tellen van alle stemmen beginnen. Hoe laat dat klaar is, hangt af van hoeveel stemmen in een stembureau zijn uitgebracht.

Alle tellers krijgen een vergoeding van € 75,-. Tellers hoeven geen training te volgen. Als teller moet u op de dag van de verkiezingen minimaal 18 jaar oud zijn.

Wilt u zich aanmelden? Dan kan dat door uiterlijk 30 januari 2017 het contactformulier in te vullen via www.schagen.nl

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Linda Tan of Winnie Helstone van het Klantcontactcentrum via (0224) 210 400 of vul het contactformulier (www.schagen.nl) in.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl