Algemeen: 31 januari 2017 Joke Dijkstra zoekt EPIRB

Vrijdagmiddag 27 januari 2017 ging rond 15:00 uur het alarm af voor de Helderse reddingboot, Prio 3 EPIRB alert. De snelle boten (Friscs) van de mariniers waren tijdens het oefenen in het Schulpengat een EPIRB verloren. Zij beschikken echter niet over apparatuur om het ding dan weer terug te vinden. Hiervoor wordt de reddingboot ingeschakeld.

Het is zaak om de noodzender zo snel mogelijk op te pikken daar het automatisch, nadat het in het water is gevallen, een noodsein uitzendt dat door zowel de scheepvaart als de luchtvaart wordt ontvangen.

Zodra reddingboot Joke Dijkstra het Schulpengat invoer werd de EPIRB door de peiler aan boord opgepikt. Daarna was het nog even zoeken, maar al snel werd de oranje noodzender met flitslicht ontdekt en aan boord gehaald.

Vervolgens werd het apparaat met enige moeite uit elkaar gehaald. Je kan de noodzender namelijk niet uitzetten. Hiervoor moet je in het inwendige de verbinding tussen de printplaat en de accu verbreken.

De Joke Dijkstra is de afgelopen drie jaar al meerdere malen uitgevaren om een EPIRB van de mariniers te zoeken. Defensie is al lange tijd bezig om een oplossing te bedenken om te voorkomen dat de EPIRB door een schok of een grote golf van het dek van de Frisc spoelt. (bron: KNRM)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl