Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 maart 2017 Deelnemers re-integratietraject maken bunkers van Stichting Stelling Den Helder mooier

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Begin deze maand is het re-integratietraject 'De Vinkebrug' van start gegaan. Deelnemers zijn mensen met gedragsproblemen. Via dit traject maken ze meer kans op de arbeidsmarkt. Zo leren ze discipline, wordt er gesport en zijn ze aan het werk in de natuur rondom bunkers van Stichting Stelling Den Helder.

De deelnemers zijn mensen met een justitieel verleden of met problematisch gedrag. Vaak zijn ze ongevoelig voor celstraffen en ongemotiveerd voor reguliere werk- en leertrajecten. Ook mensen met een licht verstandelijke beperking die sociaal onaangepast gedrag vertonen komen in aanmerking.

Minder criminaliteit

Het doel is dat deelnemers de afstand tot de arbeidsmarkt verkleinen en uiteindelijk zelfstandig in hun inkomen kunnen voorzien door middel van betaald werk. Daarnaast is de veiligheid hierbij gebaat. Crimineel gedrag en overlast die deze groep veroorzaakt nemen af: door deelname aan het zware dagprogramma is er geen gelegenheid tot het plegen van criminaliteit.

Van negatief naar positief gedrag

Het programma is gericht op gedragsverandering, het aanleren van basis- en werknemersvaardigheden en aanvaarding van gezag. De deelnemers voeren hiervoor, onder begeleiding van voor deze opdracht speciaal geselecteerde en opgeleide oud mariniers, eenvoudige werkzaamheden in de natuur uit. Ook sporten staat op het programma. Na afloop van het traject en bij goed functioneren kunnen de deelnemers doorstromen naar werk of een regulier dagbestedingstraject. Zo wordt het negatieve gedrag omgebogen naar positief gedrag.

Wethouder Sociaal Domein Pieter Kos: "We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en daarbij zo zelfstandig mogelijk kan zijn. Dat in dit geval ook een bijdrage wordt geleverd aan een veiliger omgeving is natuurlijk een win-win situatie voor iedereen. En Den Helder wordt er ook mooier van!"

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl