Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 april 2017 Jaarverslag Waddenfonds 2016 beschikbaar

Gemeenschappelijke Regeling WaddenfondsBron: Gemeenschappelijke Regeling Waddenfonds - Het jaarverslag van het Waddenfonds over 2016 is nu beschikbaar. Het Waddenfonds investeert in projecten die goed zijn voor de economie en ecologie van het waddengebied. Dat gebeurt via openstellingen en tenderregelingen, waar projecten voor ingediend kunnen worden.

De waddenprovincies hebben na een consultatie met alle belangrijke organisaties het afgelopen jaar het investeringskader Waddengebied voor de periode 2016 - 2026 opgesteld. Daarin zijn zes majeure opgaven opgenomen, die voor de ecologische en economische ontwikkeling belangrijk zijn. Ook het Waddenfonds gaat zich inzetten om daaraan met grote, meerjarige projecten financieel bij te dragen. Het gaat om projecten die van grote betekenis zijn voor de toekomst van de Waddenregio.

Jaarverslag Waddenfonds 2016

Het afgelopen jaar is door het Waddenfonds hard gewerkt om meerjarige programmering mogelijk te maken. Daarvoor heeft het Waddenfonds zijn winkel verbouwd. ondertussen ging de gewone verkoop door. met name voor de thema's 'duurzame recreatie en toerisme', werelderfgoed, landschaps- ontwikkeling en cultuurhistorie konden in 2016 subsidieaanvragen worden ingediend.

Ook voor kleinere projecten blijft het Waddenfonds jaarlijks subsidies verstrekken. Want we willen tot in de haarvaten van onze samenleving zichtbaar zijn. De keuze voor een investeringsprogramma in grote projecten is echter van doorslaggevende betekenis voor de economische èn ecologische ontwikkeling. op die manier zorgen we ervoor dat we een stevige impuls aan het waddengebied geven. Dat zijn we aan elkaar verschuldigd, aan onze inwoners en aan het unieke gebied.

In het afgelopen jaar heeft het Waddenfonds 22 miljoen euro kunnen investeren in 19 projecten. Deze projecten zijn in dit jaarverslag opgenomen in een totaaloverzicht van alle gehonoreerde subsidieaanvragen uit het afgelopen jaar. Ook is er geld gereserveerd voor meerjarige financiering.

Komend jaar gaan wij door op de ingeslagen weg. Ook in 2017 zal het Waddenfonds bijdragen aan duurzaamheid en vitaliteit van ecologie, wonen, werken en recreëren in het waddengebied. Dat is wat ons als betrokken provincies noord-holland, Fryslân en groningen voor ogen staat: investeren in een vitale economie, een robuuste natuur en een bruisende samenleving in en rond onze Wadden.

Download het jaarverslag via waddenfonds.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl