Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 25 april 2017 De Kop Werkt! ... op Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een nieuwe strandopgang bij Huisduinen, een natuurpark bij Oudesluis en het opstellen van een bereikbaarheidsplan. Dit zijn slechts enkele van de tientallen projecten die dit jaar worden opgepakt onder de noemer van De Kop Werkt!

Wethouder Economische Zaken van Den Helder, Edwin Krijns, is voorzitter van De Kop Werkt!: "De Kop is een regio met een enorme potentie. We hebben moderne havens, prachtige Noordzeestranden, de lekkerste en duurzaamste tuinbouwproducten en het UNESCO-werelderfgoed de Waddenzee. De unieke kwaliteiten die de Kop aantrekkelijk maken om hier te wonen, te werken en te recreëren willen wij met de uitvoering van concrete projecten versterken."

De gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben, samen met de provincie Noord-Holland, de handen ineen geslagen voor verdere ontwikkeling van de havens, het toerisme en het onderwijs in de Kop van Noord-Holland met als doel de leefbaarheid in de Kop te versterken. Rode draad daarbij is een goede bereikbaarheid.

De vier gemeenten hebben daarvoor € 15 miljoen gereserveerd voor de komende vier jaar. De provincie Noord-Holland wil dat bedrag, op basis van concrete projecten, verdubbelen en heeft voor 2017 reeds € 7,2 miljoen toegezegd. Op 11 april 2017 hebben de vier gemeenten en de provincie hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst De Kop Werkt!

Benieuwd waar De Kop aan Werkt? Kijk op de website dekopwerkt.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl