Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 mei 2017 Provincie Noord-Holland: Ben jij bang voor natte voeten? Praat mee over klimaatverandering

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Het klimaat verandert. De aarde warmt op als gevolg van CO2-uitstoot, ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Het weer wordt extremer. De opwarming leidt tot hevige buien en wateroverlast, maar ook tot hittegolven en langere droge periodes. Klimaatverandering heeft grote invloed op mensen en op landbouw, natuur en waterkwaliteit. Het kan tot grote schade leiden en bij hittestress zelfs tot slachtoffers.

Kortom, we moeten wat doen! Op wereldniveau maken landen al afspraken, maar ook in Noord-Holland kunnen we acties ondernemen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Denk aan het versterken van de dijken en de kust, bomen planten, straten zo bestraten dat die meer water doorlaten en het opvangen van water in een regenton.

Ben jij bang voor natte voeten? Of wil je weten wat jij kunt doen om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken? Praat mee over klimaatverandering op de facebookpagina Jouw Noord-Holland www.jouwnoord-holland.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl