Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 03 augustus 2017 Extra miljoenen voor sociaal domein in Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - We hielden eind 2016 een overschot van 2,9 miljoen over op het sociaal domein. Daarnaast ontvangen we als gemeente ruim acht ton extra middelen van het Rijk voor het jaar 2018, oplopend naar ruim een miljoen in 2021. Het college van burgemeester en wethouders heeft met inbreng van de gemeenteraad, adviesraden en ketenpartners een voorstel gemaakt voor besteding van dat extra geld aan verschillende maatregelen en activiteiten die kwetsbare mensen van alle leeftijden een steuntje in de rug geven en bijdragen aan de verbondenheid van mensen binnen de gemeenschap. Het voorstel is aan de raad voorgelegd, die het in september 2017 zal beoordelen.

"Het geld dat we hebben overgehouden geven we terug aan de mensen die het toekomt," zegt wethouder Ben Blonk van Samenlevingszaken, "dat was het uitgangspunt bij het opstellen van deze voorstellen". Uiteraard geldt hetzelfde voor de extra middelen die de gemeente van het Rijk ontvangt. Na een eerste discussie met de raad in mei 2017 van dit jaar volgde in juni 2017 een thema-avond waarin medewerkers van de gemeente en ketenpartners hun ideeën presenteerden aan raads- en commissieleden. Deze stelden prioriteiten en gaven reacties op de ideeën, die zijn verwerkt in het voorstel van het college.

Het college wil de gelden benutten voor allerlei verschillende maatregelen en activiteiten die inwoners van alle leeftijden ten goede komen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Deze en nog vele andere voorstellen zijn aan de raad aangeboden. Wethouder Blonk heeft er vertrouwen in dat de raad de ideeën zal omarmen. "Als de raad in september 2017 met het voorstel van het college instemt, gaan medewerkers van de gemeente meteen aan de slag en zetten we de maatregelen zo snel mogelijk in gang om te zorgen dat het beschikbare geld ten goede komt van onze inwoners."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl