Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 10 november 2017 Ontwerp-Rijksinpassingsplan Afsluitdijk - aanvulling 2017 ter inzage - informatiebijeenkomst 29 november 2017 (Kornwerderzand)

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Rijkswaterstaat bouwt tussen 2018 en 2022 pompen in de Afsluitdijk om sneller overtollig water uit het IJsselmeer te kunnen afvoeren naar zee. Deze pompen gebruiken veel energie. Rijkswaterstaat wil deze energie duurzaam opwekken.

Zonnevelden zijn hiervoor het meest geschikt. Om deze ruimtelijk in te passen is het ontwerp-rijksinpassingsplan Afsluitdijk - aanvulling 2017 opgesteld. In dit Rijksinpassingsplan wordt ook het vergroten van de doorvaartbreedte van de keersluis Kornwerderzand mogelijk gemaakt en komt er meer ruimte voor de bouw van pompgebouwen. Dit plan is een aanvulling op het onherroepelijke Rijksinpassingsplan Afsluitdijk (2016).

Wilt u een zienswijze geven?

Van donderdag 9 november 2017 tot en met woensdag 20 december 2017 kunt u een zienswijze geven over het ontwerp-rijksinpassingsplan Afsluitdijk - aanvulling 2017. Onderaan dit nieuwsbericht vindt u de kennisgeving waarin u leest op welke drie manieren u een zienswijze kunt geven en waar u de stukken digitaal en op papier vindt.

Informatiebijeenkomst

U bent welkom op onze informatiebijeenkomst. U kunt op 29 november 2017 tussen 19.00 uur en 21.00 uur op elk gewenst moment binnenlopen. Op 19.30 uur is er een korte plenaire presentatie. Medewerkers van Rijkswaterstaat zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Adres: Informatiecentrum De Nieuwe Afsluitdijk, Sluisweg 1a, Kornwerderzand.

Kennisgeving ontwerp-Rijksinpassingsplan Afsluitdijk - aanvulling 2017 www.deafsluitdijk.nl/wp-content/uploads/2017/11/Kennisgeving-ontwerp-Rijksinpassingsplan-Afsluitdijk-aanvulling-2017.pdf

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl