Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 november 2017 Texel: Verzelfstandiging OSG de Hogeberg per 1 september 2018 - Formele afspraken over samenwerking met onderwijsinstellingen in de Kop van Noord Holland

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Het college van Texel stelt de gemeenteraad voor de intentie uit te spreken tot verzelfstandiging van OSG de Hogeberg per 1 september 2018 (uiterlijk 1 januari 2019). Tegelijkertijd dienen er formele afspraken gemaakt te zijn over samenwerking door OSG De Hogeberg met onderwijsinstellingen bovenin de Kop van Noord Holland. Beide intentieverklaringen zijn bedoeld om de toekomst van OSG de Hogeberg als brede scholengemeenschap op Texel te kunnen waarborgen. De gemeenteraad besluit tot het uitspreken van deze intenties op 20 december 2017.

Michiel Uitdehaag: "De OSG is essentieel voor ons woon en- en werkklimaat op Texel. De school is kansrijk - aldus het adviesrapport - en daar is door de medewerkers en de schoolleiding de afgelopen periode hard aan gewerkt. Het is nu zaak om de juiste vervolgstappen te zetten". Voor de verzelfstandiging wordt een stichting openbaar onderwijs opgericht. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door een rector-bestuurder en een Raad van Toezicht. De RvT zal bestaan uit 5 personen, waarvan er minimaal twee van Texel afkomstig moeten zijn en twee van het vaste land.

Het college volgt met deze voorstellen de conclusies en aanbevelingen op uit het Adviesrapport (Bestuurlijke) Toekomst OSG De Hogeberg. Dit adviesrapport kan worden beschouwd als markering van het einde van een ingrijpende periode voor OSG De Hogeberg. Een periode die startte in 2013 met onderwijskundige en financiële problemen op OSG De Hogeberg, gevolgd door de werkzaamheden van de verandermanager met als resultaat de Nota Toekomstvisie OSG De Hogeberg, het niet doorgaan van de bestuurlijke fusie met Scholen aan Zee en de verdere onderwijskundige en bedrijfsmatige 'wederopbouw' onder de nieuwe rector.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl