Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 29 november 2017 Campagne tegen stropers Noord-Holland van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Stroperij komt steeds vaker en op grotere schaal voor in onze natuurgebieden. Steeds meer mensen verlaten de natuur met tassen en emmers vol eten om te verkopen.

Denk aan konijnen, paddenstoelen, vissen, mossen en andere planten. Dit is stroperij, dat is illegaal en dus strafbaar. De organisaties die natuurgebieden beheren voeren daarom samen met de politie een handhavingsactie om stroperij en het verhandelen van de spullen aan te pakken. En om de bewustwording van de schade en gevaren van stroperij te vergroten.

Sommige mensen kennen de regels van stroperij niet en zijn zich ook niet bewust van de impact van hun gedrag. Kleine hoeveelheden voor eigen gebruik worden door de beheerders door de vingers gezien, maar het leegstrippen van de bossen niet en daar zal tegen worden opgetreden. Daarom slaan de beheerders en de politie de handen ineen en zijn ze een handhavingsactie gestart. De natuur en de biodiversiteit lopen enorme schade op door stroperij. Daarnaast kun je er ziektes en vergiftiging door oplopen.

Campagne voor meer bewustwording

De beheerders, te weten Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer, Goois Natuurreservaat, PWN, Sportvisserij en Recreatie Noord-Holland, slaan de handen ineen tijdens deze handhavingsactie. Doel is om meer bewustwording te creëren en deze illegale praktijken te stoppen. De beheerders werken hierbij samen met de politie omdat zij ook achter de afzetmarkt willen komen. De provincie Noord-Holland ondersteunt hen daarbij. Tijdens deze campagne wordt er verscherpt toezicht gehouden op stropers, worden er bekeuringen uitgedeeld en onderzoek gedaan naar de verkoop van het gestroopte materiaal.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl