Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 07 december 2017 Achterban geeft steun aan concept-toekomstplannen voor de kust Noord-Holland

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Meer dan 100 mensen zijn in twee bijeenkomsten door de Noord-Hollandse natuurorganisaties geïnformeerd over de toekomstplannen voor de Noord-Hollandse kust. Zij ondersteunen op hoofdlijnen de voorgestelde strandzonering.

Wel roepen Kustbeschermers de plannenmakers op om de zogenaamde 'groene sterren' op de kaart goed uit te werken en duidelijke afspraken te maken over het gebruik van het strand. Ongewenste en overlastgevende evenementen zijn veel mensen een doorn in het oog. Ook het toezicht en de handhaving op de regels moet beter.

Tijdens de twee achterbanvergaderingen pleitten de aanwezigen in de definitieve stukken voor meer aandacht voor de 'groene sterren'. Dit zijn gebieden die landschappelijk aantrekkelijk zijn en hoge natuurwaarden hebben. Welke winst is er voor natuur en landschap, vroegen aanwezigen zich af. Daar moeten nog goede afspraken over komen. Die zijn er namelijk ook bij de 'rode sterren', de gebieden waar extra reuring en bebouwing mogelijk is. Het is bijvoorbeeld belangrijk om duidelijkheid te geven over het beoogde natuurbeeld. Dat kan gaan van meer ruimte voor dynamisch kustbeheer tot honden-aan-de-lijn. Deelnemers zien het liefst deze 'groene' gebieden opgenomen in het Nationaal Natuur Netwerk.

De aanwezigen maken zich ook zorgen over bijvoorbeeld festivals en vragen aandacht voor zwerfafval en de manier wijze van schoonhouden van het strand. Ze zien hierover graag duidelijke afspraken in de beoogde gedragscode.

Oproep gaat naar provincie

De Noord-Hollandse natuurorganisaties organiseerden de bijeenkomsten om hun achterban te betrekken bij het maken van de toekomstplannen van de kust. De oogst van de avonden geven de natuurorganisaties mee aan de provincie. Die de trekker is van het proces.

Lees ook het eerdere artikel over het kustpact www.landschapnoordholland.nl/nieuws/kustpact-voor-noord-holland-uitgewerkt-noord-hollandse-strandzones-kaart-gebracht

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl