Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 07 december 2017 Onderzoek Rekenkamercommissie Schagen afgerond

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De onafhankelijke Rekenkamercommissie Schagen heeft een onderzoek afgerond. Dit onderzoek betrof de afhandeling van klachten en bezwaren in het sociaal domein door de gemeente Schagen. De bevindingen zijn zeer positief.

In het onderzoeksrapport van de Rekenkamercommissie, dat de titel draagt: "Ongenoegen in het sociaal domein?" schrijft de commissie dat er weinig klachten en bezwaren worden ingediend bij de gemeente Schagen. De Rekenkamercommissie is van oordeel dat de gemeente sensitief is voor signalen van ontevredenheid, formele klachten en bezwaren, zich hiervoor open stelt en zo veel mogelijk samen met cliënten op zoek gaat naar oplossingen. De kwaliteit en doorwerking van de afhandeling van klachten en bezwaren noemt de commissie goed en zorgvuldig. De Rekenkamercommissie geeft aan dat cliënten over het algemeen tevreden zijn over de wijze waarop klachten en bezwaren door de gemeente worden afgehandeld.

Ook signaleert de Rekenkamercommissie enkele aandachtspunten. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de efficiency van het zogenaamde 'ambtelijk horen' (de gesprekken die ambtenaren voeren met inwoners die een klacht hebben), de duur van de afhandelingstermijn (deze kan, hoewel de cliënten daar tevreden over zijn, nog korter) en de informatievoorziening aan de raad gericht op trends en ontwikkelingen in klachten en bezwaren.

Het onderzoek wordt aan de gemeenteraad van Schagen aangeboden en besproken tijdens de vergadering van de gemeenteraad in 20 februari 2017 2018.

Rekenkamercommissie Schagen

De gemeente Schagen heeft een Rekenkamercommissie. Dit is een onafhankelijk orgaan met als taak het toetsen van het door de gemeente gevoerde bestuur. De Rekenkamercommissie Schagen voert onderzoeken uit en doet naar aanleiding daarvan aanbevelingen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit over deze aanbevelingen.

Het onderzoek is te downloaden via www.schagen.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl