Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 13 december 2017 Gemeente Schagen investeert in financieel bewustzijn jeugd

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - We investeren in financieel bewustzijn van jongeren, met het lespakket 'Moneyways' voor het voortgezet onderwijs en mbo. De lessen worden in 2018 gegeven in 8 klassen van het Clusiuscollege en 12 klassen van het ROC.

Geld maakt niet gelukkig, maar van geldzorgen kun je behoorlijk óngelukkig worden. Wethouder Ben Blonk van Samenlevingszaken ziet een taak voor de gemeente om aan het financieel bewustzijn van jonge mensen bij te dragen. Hij zegt hierover: "Te veel jonge mensen starten hun zelfstandige leven met een slechte financiële basis. Ze komen daardoor in een negatieve spiraal die moeilijk te doorbreken is. Ik vind het belangrijk om te investeren in het financieel bewustzijn van jongeren op een manier die bij hen past, en ik ben dan ook blij dat scholen hierin met ons willen samenwerken. Onze jeugd is immers onze toekomst."

MoneyWays is een lesprogramma voor het voortgezet onderwijs (bovenbouw) en mbo, dat financiële educatie voor jongeren aanbiedt, op een laagdrempelige en taboedoorbrekende manier. Het wordt medegefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook de gemeente betaalt eraan mee. Het programma richt zich op de preventie van armoede en schulden door bevordering van het financieel bewustzijn, en de kennis over omgaan met geld. Het lespakket bestaat uit drie lessen die in drie achtereenvolgende weken worden gegeven in samenwerking met jonge rolmodellen (peer educators). Zij delen persoonlijke ervaringen, dragen kennis over en gaan de dialoog aan met de jongeren.

Het Clusius College in Schagen heeft een proef gedaan met Moneyways en zowel docenten als leerlingen reageerden enthousiast. In 2018 krijgen 8 klassen in het Clusius College de lessen en ook het ROC gaat de lessen in 12 klassen geven. Het is nog mogelijk om klassen aan te melden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Herman de Ruiter van de gemeente Schagen, via telefoonnummer (0224) 210 400.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl