Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 30 januari 2018 Clusius College in Schagen genomineerd voor de Lang Leve de Liefde Award in Noord-Holland Noord

Begin 2018 wordt voor de derde keer de Lang Leve de Liefde Award uitgereikt. Met de Lang Leve de Liefde Award willen Soa Aids Nederland en Rutgers de kwaliteit van seksuele - en relationele vorming op scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven. Maandag 22 januari 2018 werd bekend dat de Praktijkschool West-Friesland is genomineerd voor de Lang Leve de Liefde Award voor het praktijkonderwijs en het Clusius College in Schagen voor het voortgezet onderwijs.

Lang Leve de Liefde Award

Met de Lang Leve de Liefde (LLL) Award willen Soa Aids Nederland en Rutgers de kwaliteit van seksuele- en relationele vorming op scholen stimuleren, waarderen en er bekendheid aan geven. Voor de award komen scholen in aanmerking die:

Dit jaar worden er awards uitgereikt voor drie schooltypes: voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Bekendmaking winnaar

In de Week van de Liefde (12-16 februari) wordt per schooltype de winnaar bekend gemaakt en de Lang Leve de Liefde Award met de bijbehorende prijs op de winnende school uitgereikt. Praktijkschool West-Friesland is genomineerd voor de LLL Award voor het praktijkonderwijs. Voor het voortgezet onderwijs maakt het Clusius College is Schagen kans om de Award te winnen.

Beoordeling inzendingen

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals werkzaam in preventie, onderzoek en onderwijs op het gebied van seksuele gezondheid en seksuele vorming. Bij de beoordeling wordt gelet op vier aspecten: educatie, beleid, signalering, omgeving. Dit zijn ook de pijlers van de Gezonde School en het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Ook de mate waarin er structureel aandacht is voor het thema relaties en seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen wordt meegenomen in de jurering. De samenwerking van de school met GGD (in deze regio GGD Hollands Noorden), Jeugdgezondheidszorg en Sense, en de betrokkenheid van ouders zijn belangrijke aandachtspunten. (Bron: GGD Hollands Noorden)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl