Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Algemeen: 23 februari 2018 Schagen: Coördinatiebesluit om procedures te bundelen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdagavond 20 februari 2018 vragen we aan de gemeenteraad om een coördinatiebesluit te nemen. Daarmee kunnen procedures worden samengevoegd. Dat helpt weer om tijd te besparen voor die procedures. Het fenomeen ‘coördinatiebesluit’ vergt wel wat uitleg.

Als aan de gemeenteraad een besluit wordt gevraagd, is dat meestal aan het einde van een procedure, als een plan definitief wordt. Dan is er al een hele inspraakprocedure voor gelopen. Een coördinatiebesluit neemt de raad echter voordat een procedure moet gaan lopen. In dat geval volgt de hele procedure nog, inclusief de inspraak voor belanghebbenden.

Specifiek vragen we op 20 februari 2018 aan de gemeenteraad om een coördinatiebesluit te nemen voor procedures die een bedrijf aan de Ruigeweg in Sint Maartensbrug moet gaan doorlopen. Het coördinatiebesluit betekent dus met nadruk niet dat er al toestemming wordt gegeven voor de bouw van een loods. Het betekent wel dat de procedures hiervoor, de verandering van een bestemmingsplan én de aanvraag omgevingsvergunning, tegelijk kunnen worden gevoerd. Compleet met inspraak die bij deze procedures hoort en dus nog moet komen.

De gemeenteraad kan in de nabije toekomst vaker het verzoek krijgen om een coördinatiebesluit te nemen. Dit omdat de gelijktijdige behandeling van procedures veel tijd kan besparen voor ons als gemeente en de belanghebbenden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl