Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 26 januari 2001 Onderzoek naar Maritiem Technologie Centrum van start

De Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland is vorig jaar gestart met een onderzoek naar de haalbaarheid van een te ontwikkelen Maritiem Technologie Centrum (MTC) in de regio Den Helder. Het moet een ambitieus onderzoeks- en kenniscentrum worden, waar Research en Development activiteiten plaatsvinden met water als bindende factor. Het budget van dit onderzoek is beschikbaar gesteld door Kop & Munt, het regionaal economisch stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland). Het onderzoek moet uiteindelijk uitsluitsel geven of er binnen het bedrijfsleven behoefte is aan een groot herkenbaar toegepast maritiem onderzoekscentrum.

Onderzoek

Bij het onderzoek zijn ook TNO en de Zernike Group betrokken. In het MTC zal namelijk ook een TNO brede account organisatie TNO MARIEN gevestigd gaan worden; een onderzoeks- en kenniscentrum voortvloeiend uit een samenwerking tussen TNO Industrie en TNO MEP (Milieu, Energie en Procesinnovatie). De Zernike Group zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van het gebouw en de geboden faciliteiten.

Om de toegankelijkheid van maritieme kennis zo laag mogelijk te houden, zullen naast TNO MARIEN ook kleine startende onderzoeksbedrijven en gevestigde namen in de Research en Development wereld zich in het MTC vestigen.

Momenteel is de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland bezig met het uitwerken van een onderzoeksstrategie en zijn de eerste bedrijven (in de regio) al benaderd. Uit de gesprekken die tot nu toe gevoerd zijn, kan voorzichtig worden opgemaakt dat er binnen het bedrijfsleven zeker interesse bestaat voor het Maritiem Technologie Centrum.

Interesse?

Bedrijven die nieuwsgierig zijn geworden over deze ontwikkeling, willen meewerken aan het onderzoek of meer informatie willen, kunnen contact met de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland, heer Peter Morsch.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl