Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 15 January 2002 Bloembollensector prominent op Floriade 2002

De bloembollensector uit het Noordelijk Zandgebied is prominent aanwezig op de openingstentoonstelling van de Floriade 2002, die op 5 april door Koningin Beatrix zal worden geopend. BOB heeft het initiatief genomen een inzending voor te bereiden in samenwerking met de kringen West-Friesland en Kennemerland. In totaliteit wordt 200 m2 ingevuld, onder de noemer Noordwest Holland.

De inzending wordt verzorgd in nauwe samenwerking met docenten en leerlingen op mbo-niveau van het Clusius College in Alkmaar en Hoorn. Die maken op die manier in een bijzondere entourage kennis met de bollensector. Het Clusius werkte ook al samen met de organisatoren van de Midwinterflora bij CNB in Lisse.

BOB organiseert met de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland een tweetal randactiviteiten. Allereerst wordt een ontvangst georganiseerd voor hoveniers en groenvoorzieningbedrijven, die op de Floriade kennis maken met de bijzondere mogelijkheden van bloembollen in tuin en park. Daarnaast wordt een sessie belegd voor de bloemendetailhandel. Hun aandacht wordt gevestigd op de extra mogelijkheden van bolbloemen naast de traditionele boeketten.

Meer informatie over BOB kunt u vinden op http://www.bob-nz.nl/

(Bronnen: BOB, BDR en Holland Utrecht Evenementen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl