Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 23 Januari 2002 Ondertekening Intentieverklaring samenwerking in Duinzoom-Noord

Donderdag 17 januari vondt rond 17.00 uur de ondertekening plaats van de zogenoemde “intentieverklaring” betreffende het natuurontwikkelingsgebied Duinzoom-noord. Met de ondertekening van dit stuk verklaren de Stichting Het Noordhollands Landschap en de gemeente Den Helder ‘de intentie uit te spreken om gezamenlijk te willen werken aan “natuurontwikkeling met recreatief medegebruik” op het terrein in de eerste fase van het gebied Duinzoom-Noord.’ Namens de gemeente tekende wethouder E.J. Vos-Brandjes. Mw. E. Kuiper vertegenwoordigde Stichting Het Noordhollands Landschap.

Het gebied Duinzoom-noord maakt onderdeel uit van het intergemeentelijke Duinzoomproject Den Helder-Zijpe. De twee betrokken gemeenten werken in dit project nauw samen met de provincie Noord-Holland en het projectbureau Kop en Munt. Gezamenlijk en stap voor stap worden deelprojecten gerealiseerd. Het Helderse deelproject Duinzoom-noord is het eerste project dat op het punt van uitvoering staat.

In het jaar 2000 kocht de gemeente Den Helder 45 ha. bollengrond, grenzend aan het natuur- en recreatiegebied Mariëndal, met als doel dit gebied tot natuur te ontwikkelen. Gezien de aanwezigheid van de Stichting Het Noordhollands Landschap in andere Helderse natuurgebieden werd deze stichting gevraagd ook het beheer van het toekomstige Duinzoom-noord op zich te nemen. Daartoe zijn de gronden vorig jaar al verkocht aan de stichting, onder voorwaarde dat de stichting en de gemeente in dit kader steeds gezamenlijk op zullen trekken en elkaar versterken. Deze afspraken worden nu officieel vastgelegd door middel van de intentieverklaring.

expert-meeting

De ondertekening van de intentieverklaring was tevens de afsluiting van de expert-meeting “Duinzoomproject”, die donderdagmiddag 17 januari plaatsvondt in Golf- en Beach Resort Ooghduyne. Professionele experts en overheid kwamen hier bij elkaar om knelpunten in het Duinzoomproject te bespreken onder voorzitterschap van de heer E. van Dijk van Toerisme en Recreatie Nederland. De expert-meeting werd geopend door gedeputeerde drs. J.H.J. Verburg en was georganiseerd door de gemeenten Zijpe en Den Helder, het projectbureau Kop en Munt en de provincie Noord-Holland. (bron: gemeente Den Helder)

Meer informatie over het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & Munt kunt u vinden op de website: www.kopenmunt.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl