Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 29 Mei 2002 LiveWire stimuleert ondernemerschap

Persoonlijke begeleiding, een netwerk van deskundigen en contacten met collega-ondernemers

LiveWIRE, het internationale Shell-project, begeleidt jongeren tussen de 18 en 30 jaar bij de start en groei van een eigen innovatief bedrijf. Dit jaar voert Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers het programma uit. In een LiveWIRE traject krijgen de deelnemers alle ondersteuning om hun slagingskans te vergroten en de groei van hun onderneming te bevorderen.

Naast een intensief begeleidingstraject biedt LiveWIRE de mogelijkheid om deel te nemen aan een competitie. Jonge, innovatieve ondernemers kunnen hierin onderling hun krachten meten. De uiteindelijke winnaar ontvangt niet alleen de LiveWIRE Young Business Award en de nodige publiciteit, maar ook een geldprijs van € 10.000.

Persoonlijke Syntens-coach

Ondernemers tussen de 18 en 30 jaar, die maximaal 1 jaar actief zijn als ondernemer of van plan zijn om binnenkort te starten, kunnen zich aanmelden onder andere aanmelden bij Syntens Alkmaar voor een intakegesprek. Kandidaten die voldoen aan de criteria om deel te nemen, krijgen een persoonlijke Syntens-coach toegewezen. Aan de hand van een analyse bepaalt de kandidaat samen met de coach wat nodig is aan advies, training of procesbegeleiding. Desgewenst brengt Syntens deelnemers aan het LiveWIRE traject in contact met specialisten uit het landelijke en regionale netwerk van Syntens om specifieke kennis in te brengen. Daarnaast komen de deelnemers in contact met andere (jonge) ondernemers.

Ruim 200.000 ondernemers

Het LifeWIRE programma is in 1982 door Shell geintroduceerd en draait nu in 17 landen. Sinds de start heeft het ruim 200.000 jonge ondernemers geïnspireerd om een eigen onderneming op te starten. LiveWIRE stimuleert de ondernemers om toekomstgericht bezig te zijn met hun nieuwe onderneming. Het project maakt hen bovendien weerbaarder en vergroot hun kans op succes.

LiveWIRE wordt landelijk mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Radio 538. In de regio bieden BDO Accountants & Adviseurs, Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam en de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. ondersteuning.

LiveWIRE Magazine

In het LiveWIRE magazine staat een uitgebreid overzicht van het LiveWIRE programma sinds 1982, de ervaringen van deelnemers van toen en de stand van zaken van hun huidige ondernemerschap. Het magazine geeft natuurlijk ook informatie over het nieuwe programma. Voor aanvragen van het magazine en voor meer informatie over LiveWIRE kunt u terecht bij (Jan de Zoeten), (072) 541 09 80 of mail jdz@syntens.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl