Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 9 october 2000 Start van het centrum voor Maritiem Technologische Innovaties

De komende jaren zal het Maritiem Technologie Park door de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland en het Regionaal Economisch Stimuleringsprograrnma Kop & Munt in samenwerking met de kennis en onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven worden gerealiseerd. Als eerste initiatief binnen het Maritiem Technologie Park gaat op 20 oktober het ATO-Maritiem Platform van start.

Het ATO-Maritiem Platform vloeit voort uit de inspanningen van regionale kennisinstellingen, verenigd in de Associatie Technologie Overdracht Noord-Holland (ATO-NH), kennis op maritiem technologisch gebied te bundelen en voor het bednjisleven beschikbaar te stellen. Het ATO-Maritiem Platform gaat als onderdeel van ATO-NH, verder. Naast de inrichting van een documentatie, informatie en vergadercentrum, gehuisvest in het "Klooster" van het Koninklijk Instituut van de Marine in Den Helder zal het ATO-Maritiem Platform in samenwerking met het bedrijfsleven ook maritieme innovaties commercialiseren en projecten op dit gebied initieren en uitvoeren.

Het ATO-Maritiem Platform heeft als missie het centrum in Europa te zijn voor opschaling van research resultaten op maritiem gebied en de implementatie van nieuwe maritieme producten systemen en diensten.

Op 20 oktober kunt u kennis maken met het ATO-maritiem platform. De gedeputeerde voor Economie, Landbouw en Milieu van Noord-Holland, drs. J.H.J. Verburg, de burgemeester van Den Helder, drs. W.K. Hoekzema, drs. R.T.B. Cdr. Visser van het KIM en het team van ATO-Maritiem Platform ontvangen u graag in de Van Kingsbergenzaal op het KIM. U wordt dan geinformeerd over Den Helder als maritieme kennisstad, over het Maritiem Technologie Park en uiteraard over het ATO-Maritiem Platform en de eerste activiteiten.

Programma:

13.00 uur

Inloop en ontvangst
Van Kingsbergenzaal

13.50 uur

Inleiding Den Helder als maritieme Kennisstad
Burgemeester W.K. Hoekzema

14.00 uur

Kop & Munt en het toekomstige Maritieme Technology Park
Bob Verburg

14.15 uur

ATO-Maritiem Platform starting points
John Stavenuiter, Marinebedrijf Den Helder

14.40 uur

"Offshore wind, vele mogelijkheden voor Noord-Holland"
Jos Beurskens, ECN Putten

15.00 uur

Naar het Kloostergebouw

15.15 uur

Opening van het ATO-Maritiem Platform

15.20 uur

Korte presentaties bedrijven bij de opstelling en bezichtiging gebouw
Heerema, Van Oord/ACZ, JDR Cables etc

16.00 uur

Aperatief

Meer informatie

ATO/MTC
Mrs. Marjon Kuit
p/a ECN Marketing Department
Postbus 1
1755 ZG Petten
T. 0224 - 564 500
F. 0224 - 654 520
E. Kuit@ecn.nl 

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl