Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 21 November 2001 Kop & Munt pleit voor spoor over de Afsluitdijk

Tijdens het werkbezoek van staatssecretaris drs. G. Ybema van het ministerie van Economische Zaken aan de provincie Noord-Holland is het onderzoeksrapport 'Indirecte Economische Effecten van een snelle spoorverbinding via de Afsluitdijk' van de Rijksuniversiteit Groningen gepresenteerd. Het plan om een treinverbinding Amsterdam-Groningen via de Afsluitdijk aan te leggen, is ooit eerder geopperd maar nooit gedegen onderzocht. Kop & Munt maakt zich sterk voor een rechtstreekse treinverbinding tussen Noord-Holland en Duitsland via de noordelijke provincies van Nederland.

Gedeputeerde drs. Bob Verburg van de provincie Noord-Holland en voorzitter van de stuurgroep Kop & Munt heeft tijdens het werkbezoek aan Heerhugowaard op maandag 19 november het rapport aan staatssecretaris drs. G. Ybema overhandigd. Het onderzoek is in opdracht van Kop & Munt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen. Het doel van het Regionaal Stimuleringsprogramma Kop & Munt is om de economische ontwikkeling van de Kop van Noord-Holland te bevorderen. Een betere ontsluiting per spoor zal echter voor de gehele provincie bijzonder gunstig zijn.

Het uitgebreide persbericht en meer informatie over het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Kop & Munt kunt u vinden op de website: www.kopenmunt.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl