Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 08 November 2002 Werkbezoek Kop van Noord-Holland Maritiem blijft binnengaats

De Statencommissie Economie, Landbouw en Europa (ELE) en leden van het Sociaal Economisch Overlegorgaan Noord-Holland (SEON), vergezeld door de Commissaris van de Koningin mr. H.C.J.L. Borghouts, brengen op woensdag 13 november een werkbezoek aan de Kop van Noord-Holland. Tijdens dit bezoek staan de sterke kanten van de maritieme sector van Den Helder en de regio centraal. Met name het behoud en het creëren van werkgelegenheid bij marine, offshore en visserij krijgen de volle aandacht.

Kop & Munt organiseert dit officiële werkbezoek in samenwerking met de gemeente Den Helder en de Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland. Het economisch belang van de geografische ligging van de Kop van Noord-Holland is aanzienlijk, want Den Helder ligt niet alleen aan het water, het leeft ook van het water. De activiteiten die in het kader van Noord-Holland Maritiem worden uitgevoerd, geven hiervan blijk. Terecht wordt er continue de aandacht gevestigd op de zeeën van mogelijkheden die er zowel binnengaats als buitengaats zijn.

Binnengaats

De bezoekers gaan weliswaar op uitnodiging van de Koninklijke Marine een rondvaart maken maar blijven binnengaats. Het zeegat gaat men niet uit omdat er aan de wal en in de haven genoeg te beleven valt op maritiem gebied. Er vinden (hoog)technologische ontwikkelingen plaats binnen de Marine en het Marinebedrijf die beslist een stimulerend effect hebben op de kwaliteit van de werkgelegenheid in de Kop van Noord-Holland. Door bijscholingscursussen te organiseren wordt de kennis up to date gehouden. Hierdoor wordt het wegvloeien van kennis tegengegaan; er zijn immers genoeg uitdagingen in de eigen werkomgeving.

De schatten van de Noordkop

In het gerestaureerde gebouw 62 op de Oude Rijkswerf Willemsoord wordt tijdens de lunch de offshore belicht. Hiervoor wordt ook het bedrijfsleven dat een link heeft met maritieme activiteiten uitgenodigd. Het op te richten Den Helder Offshore Service & Logistic Centre wordt door drs. Bob Verburg, gedeputeerde Economische Zaken, Landbouw en Europese Zaken, geïntroduceerd. Ter plekke wordt een intentieverklaring tussen de Provincie, de gemeente Den Helder en de zeven betrokken offshore bedrijven ondertekend.

De offshore biedt de regio goede kansen. Om die kansen te kunnen grijpen is het noodzakelijk dat overheden en ondernemers gezamenlijk optrekken. Alleen een integraal aanbod - een totaalproduct - zal de beslissende multinationals, de oliemaatschappijen, kunnen overtuigen van het gunstige vestigingsklimaat in en de concurrentiepositie van Den Helder. Het behoud van de offshore-activiteiten in Den Helder is namelijk van economisch levensbelang voor de Kop van Noord-Holland.

Hetzelfde geldt voor de visserij. Aan het eind van de middag brengen de gasten ook nog een bezoek aan de Visafslag Den Helder. De toekomst van de visserij en de visafslagen in het gebied mogen niet in gevaar komen. Ook voor de visserijsector is het onderwijs een cruciale factor die dan ook de nodige aandacht opeist.

De dag wordt afgesloten met de presentatie van het Regionaal Actie Programma van de Ondernemers Federatie Kop van Noord-Holland (OFK).

Voor het complete persbericht en nadere informatie kunt u kijken op de website www.kopenmunt.nl. (Zie nieuws)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl