Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 15 November 2002 De Kop heeft de wind mee

Dit is een titel van een van de artikelen in de nieuwe uitgave van de Nieuwsbrief 2002 van het projectbureau Kop & Munt. Het doel van Kop & Munt is de economie van de Kop van Noord-Holland te stimuleren zodat de regio zich beter en gevarieerder kan ontwikkelen. Het windenergieproject van het Kenniscentrum Windturbine Materialen en Constructies is hier een voorbeeld van. In de Nieuwsbrief 2002 staan meerdere projecten uitgebreid beschreven.

Kop & Munt, het Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma voor de Kop van Noord-Holland, is tot en met 2006 actief om de regionale economische situatie in de Noordkop te verstevigen. Het projectbureau Kop & Munt doet dit met het verlenen van subsidies, het geven van advies en het inzetten van mankracht. Ook kan Kop & Munt ondernemers in contact brengen met degenen die ze verder kunnen helpen met het ontwikkelen van hun ideeën en het uitwerken van hun plannen. Elk jaar geeft Kop & Munt een Nieuwsbrief uit om te laten zien welke interessante projecten in de afgelopen maanden opgestart of afgerond zijn.

Haal meer uit je Kop

Een van de belangrijkste doelstellingen van Kop & Munt is om in zes jaar 5000 nieuwe arbeidsplaatsen gerealiseerd te hebben. Hierbij is de hulp van het bedrijfsleven hard nodig zeker nu er bij defensie opnieuw tijden met zwaar weer aanbreken. Innovatieve plannen en het oprichten van nieuwe bedrijven staan dan ook in de belangstelling, niet alleen bij Kop & Munt maar ook bij de Bedrijfsregio en de Ondernemersfederatie Kop van Noord-Holland. Alledrie de organisaties zijn betrokken bij het stimuleren van de bedrijvigheid in de regio. Het gebied heeft namelijk veel meer te bieden dan verwacht wordt.

Ambassadeurs

Kop & Munt is ambitieus gestart en heeft in de afgelopen twee jaar zelf ook veel initiatieven genomen. Een ervan is het kortgeleden gepresenteerde onderzoek 'Van Kop naar Koppeling'. Een conclusie is dat de Kop van Noord-Holland helemaal niet ver weg ligt. De bereikbaarheid van de Kop blijkt volgens het onderzoek mee te vallen. Het is maar van welke kant de regio bekeken wordt. Naar de mening van de onderzoekers richt de eigen bevolking zich nog veel te veel op de onmogelijkheden dan op de mogelijkheden van het gebied. Ondernemers schijnen niet trots genoeg te zijn op hun eigen vestigingsgebied. Hierdoor heeft de Kop onvoldoende ambassadeurs en mist dus kansen. Het rapport zet de regio op zijn Kop.

De Nieuwsbrief 2002 is gratis en aan te vragen bij projectbureau Kop & Munt in Den Helder, tel. 0223 66 13 73.

Binnenkort ligt de Nieuwbrief 2002 ook bij de gemeenten in de Kop van Noord-Holland inclusief Texel.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl