Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Bedrijfsregio : 18 November 2002 Provinciale commissie brengt bezoek aan Europees Parlement

Een commissie van 11 statenleden en 4 beleidsmedewerkers van de provincie Noord-Holland brengen 21 november a.s. een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Het bezoek staat in het teken van het Europese landbouw- en plattelandsontwikkelingsbeleid en de gevolgen daarvan voor de provincie Noord-Holland.

Een commissie van 11 statenleden en 4 beleidsmedewerkers van de provincie Noord-Holland brengen 21 november a.s. een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Het bezoek staat in het teken van het Europese landbouw- en plattelandsontwikke-lingsbeleid en de gevolgen daarvan voor de provincie Noord-Holland.

Het bezoek vindt plaats vanuit het Huis van de Nederlandse Provincie, waarin een Noord-Hollandse vertegenwoordiger is gehuisvest die de belangen van de provincie in Brussel behartigt. Tijdens het bezoek zijn gesprekken gepland met ambtenaren van o.a. de Europese Commissie die het Europese beleid vormgeven en leden van het Comité van de Regio's, een Europees adviesorgaan waarin zowel lokale als regionale bestuurders uit Europa vertegenwoordigd zijn. Tijdens het werkbezoek staan de vragen 'Hoe opereert de provincie in Brussel en hoe ziet het toekomstig Europese landbouwbeleid eruit' centraal. Er wordt vooral inhoudelijk op de materie ingegaan. Het bezoek is niet bedoeld om politieke standpunten uit te dragen.

Op 16 januari 2003 is nog een tweede bezoek gepland met als thema 'Toekomst Regionaal Beleid'. De bezoeken zijn georganiseerd op verzoek van de statenleden zelf om de afstand tussen Haarlem en Brussel overbrugbaar te maken. In Brussel wordt wet- en regelgeving gemaakt die voor de provincie Noord-Holland van groot belang is en waar de provincie zich ook aan moet houden. De statenleden willen actief betrokken worden bij het Europese beleid van de provincie Noord-Holland. Door intensief contact met de Europese instellingen in Brussel probeert de provincie direct invloed uit te oefenen op het beleid van de Europese Unie.

Pers is welkom het programma bij te wonen. Reis- en verblijfkosten zijn wel voor eigen rekening.

PROGRAMMA

Programma 21 november

(Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl